LA NOSTRA ESCOLA

SETMANA AMADES 19-23 ABRIL

El 17 de gener de 1959 moria Joan Amades. Fa 50 anys i una mica més. Aquesta setmana a l’Escola Auró vol ser un homenatge a la persona que va saber copsar el valor de la nostra cultura tradicional. Gràcies a ell, una part important d’aquesta cultura dels nostres pobles, no s’ha perdut i, si en algun moment de la nostra història es va perdre, es recupera. “Tots plegats hem de ser conscients de la responsabilitat que tenim. Sense Joan Amades hauríem perdut molta de la saviesa i costums que tenien els nostres avantpassats. Ara, sense un Joan Amades, la responsabilitat de traspassar els coneixements que ens van regalar, és nostra. No podem ser egoistes i deixar-la morir en nosaltres, hem d’escampar i contagiar de la nostra cultura tradicional a
tothom” (extret del bloc de Núria Aupí).

Si voleu saber-ne més podeu visitar la Viquipèdia o entrar al web http://eixampliada.com/ew/textos/amades-bcn.html, allí podeu trobar el perquè d'algunes expressions,... i altres curiosistats (textos estrets del llibre "històries i llegendes de Barcelona", de Joan Amades). També podeu entrar-hi a la següent pàgina on trobareu llegendes, dites, etc. per comarques, heu d'anar clicant cada comarca i mirar si hi ha res d'en Joan Amades.

En Joan Novelli ens ha fet arribar aquesta adreça de la revista Cavall Fort en la que en el seu apartat "La finestra" expliquen un munt de coses curioses sobre Joan Amades. Podeu aprofitar per donar una ullada als altres apartats de la revista, n'hi ha de molt interessants i divertits.

Al llarg de la setmana hem relitzat un munt d'activitats, algunes dins del cicle i d'altres amb la resta de l'escola. Ara us presentarem algunes d'aquestes activitats.

Per començar, aquí teniu dos petits vídeos, un de les danses que ens van oferir els companys de 2n i l'altre, coincidint amb el Dia de Sant Jordi, de la xerrada d'Enric Gargallo, que ens va parlar del Costumari català de Joan Amades i el cicle de l'any. Al final de la sessió l'Enric ens va fer saber el "secret de l'eterna primavera". Quin serà aquest secret?





A continuació trobareu una petita visita virtual a "l'expo de CS" :



Tot seguit podeu veure una selecció d'activitats intercicles realitzades durant la setmana, la confecció del Drac de Sant Jordi i els jocs tradicionals amb educació infantil, les representacions amb cicle mitjà, la cantada i les danses amb cicle inicial.



I per acabar us presentem les activitats realitzades dins el cicle superior, la xerrada sobre el Costumari català i el cicle de l'any, amb José Enrique Gargallo (a qui des d'aquí li volem donar les gràcies) i els jocs tradicionals amb cordes: saltar a corda, el rellotge, la serp...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada